Qigong

Qigong les najaar 2020
zaterdag om 10 uur vanaf 5 september
Kunstcircuit Deventer, Keizerstraat 70

Qigong (Ch’i Kung) betekent letterlijk werken met energie. Qi= (levens)energie; gong= werk.
Het komt van oorsprong uit China. Destijds richtte het zich op gezondheidsaspecten en het verbeteren van mentale weerstand. Later ontwikkelde het zich tot een intern martial arts systeem.

Shibashi is een van de vele sets van qigong bewegingen.
Bij het beoefenen van de Shibashi ligt de nadruk op het gezondheid bevorderende aspect. Het geeft rust en draagt bij aan het verbeteren van zowel de mentale als lichamelijke gezondheid. Blokkades worden aangepakt voordat ze in grote problemen uitgroeien. Het stelt je ook in staat om dagelijkse problemen eenvoudiger aan te pakken en te voorkomen dat ze groter dan nodig worde

Binnen de Qigong werk je met je eigen energie (qi) en is er aandacht voor ademhaling binnen het beoefenen van de bewegingen. De oefeningen zijn laagdrempelig en eenvoudig te leren.

Aan het einde van het lesseizoen heeft de leerling kennisgemaakt met de Shibashi set van 18 bewegingen en is in staat deze te volgen of (met behulp van zelf oefenen thuis) zelfstandig uit te voeren.

Inhoud Qigong les 
Bij genoeg belangstelling wordt er in het najaar 2020 gestart met twee Qigong lesgroepen. In de ene les staat de eerste set van Shibashi centraal. In de andere les de tweede set van Shibashi. De tweede set richt zich meer op de been meridianen en kan wat pittiger zijn daardoor. Mocht je voor het eerst kennis maken met Qigong dan is het aan te raden met de eerste set van Shibashi te beginnen.

Naast het leren van de bewegingen in de set, komen diverse andere Qigong oefeningen aan bod. De lessen zijn gevarieerd en worden in groepen van maximaal 8 leerlingen gegeven.

Inschrijven 


Lesgeld

Lesrooster binnenkort

Qigong (Chi Kung) met Sandra

Over Sandra van der Molen

www.taichi18.com

Pin It on Pinterest