Wat is T’ai Chi Ch’uan

De langzame, zachte en vriendelijke bewegingen van Tai Chi Chuan zijn als de golven van de oceaan. Ze rollen aan en vervloeien weer en brengen zo een ononderbroken stroom van energie voort.

…….Grootmeester William C. C. Chen

T’ai Chi Ch’uan is een oude Chinese bewegingsleer. Het is meditatie in beweging en een oefening voor de lichamelijke, emotionele en mentale gezondheid. Door ontspanning, aandacht en harmonie met de zwaartekracht komen beoefenaars in een natuurlijk en krachtig contact met de aarde. De langzame en ritmische bewegingen maken de gewrichten en spieren zachtjes los. Zowel de bloed- en luchtcirculatie als het evenwicht worden verbeterd.

Letterlijk vertaald betekent T’ai Chi Ch’uan ‘meest verheven vuist’. Elke vloeiende, sierlijke beweging heeft een of meer zelfverdedigingstoepassingen. De vuist is ook een symbool van discipline. Dus kunnen de toepassingen, of applicaties, worden geoefend zowel als een manier van persoonlijke ontwikkeling als zelfverdedigingskunst. De basistraining is het zelfde, ongeacht het doel van de student.

Tijdens de beginnersles worden op een ontspannen manier stap voor stap de bewegingen van de T’ai Chi Ch’uan korte vorm volgens Grootmeester William C. C. Chen geleerd. Deze oefening is geschikt voor iedereen van alle leeftijden.

Vervolgtraining bestaat uit verfijning van de vorm, andere vormen (lange vorm en zwaard vorm), en partner oefeningen (vorm applicaties, push hands, T’ai Chi Boksen).

Beginnersles in The Studio

Studenten leren de 60 bewegingen van de korte vorm aan beide kanten – dus links en rechts – in twee jaar. Het eerste jaar: De eerste 20 bewegingen (“het eerste deel”) en het tweede jaar: de rest van de 60 bewegingen (“het tweede deel”). Warming-up oefeningen, staande meditatie en natuurlijke ademhalingsoefeningen worden ook geleerd. Studenten krijgen persoonlijke aandacht in kleine groepen van 4 tot 10 personen. Er zijn geen speciale kleren nodig.

Gevorderden les in The Studio

Na minstens een jaar, kunnen studenten beginnen om andere onderdelen van T’ai Chi Ch’uan te leren volgens hun belangstelling en op het advies van hun leraar. In het algemeen zijn er maximaal 8 studenten per groep.

Studio leraren

Master Laura Stone, Sifu Arnoud Berkel, Sifu Sandra van der Molen, Sifu Sabine Weihrauch en leraren in training Alwin Wubben en Wouter Sluis geven de les.
Lees meer

Scroll naar boven