Het voelen van Ch’i

Een avondintroductie op 26/01
19.30 – 21.30 uur Rijkmanstraat 10, Deventer
door Sabine

Deze training is bedoeld om
– het waarnemen van de fijnstoffelijke energie meer onder de aandacht te brengen en
– eenvoudige maar krachtige oefeningen te delen,
– waarmee deze bijzondere ervaring intenser waargenomen kan worden. 

Onderdeel van de gevorderde les op donderdag of als aparte workshop

Als één van de grote doelen bij het leren van T’ai Chi wordt vaak het voelen en sturen van Ch’i genoemd. Alleen is het waarnemen van deze fijnstoffelijke energie niet zo vanzelfsprekend. Ook is mijn ervaring dat binnen de T’ai Chi lessen over het algemeen geen grote aandacht wordt besteed aan het aanleren van deze vaardigheid. Er wordt van uitgegaan dat dit vanzelf ontstaat.

In de eerste jaren van mijn T’ai Chi beoefening was Ch’i voor mij een puur theoretisch begrip, ik wist niet welke lichaamservaring erbij hoort. De eerste bewuste ervaring van deze energie overkwam mij tijdens de vorm. Plotseling voelden mijn bewegingen zo licht en moeiteloos aan. Dit voelde geweldig, bijna niet van deze wereld.

Maar ik kreeg een schok toen ik besefte dat ik niet alleen door mijn eigen kracht bewoog.
Er was nog een andere, mij onbekende kracht actief.

Toen ik over deze schok heen was, wilde ik meer van dit lichaamsgevoel.
Ik observeerde
wanneer het mij tijdens de vorm overkwam en wanneer niet, wat ik moest doen en laten om het te kunnen voelen.
Ik deed oefeningen
om sensitiever voor het waarnemen van Ch’i te worden.
Ik merkte
dat ik deze energie niet alleen in mijn lichaam, maar ook buiten mijn fysieke lichaam kon voelen en ermee kon werken.

Deze oefeningen, die de bewustheid
voor de fijnstoffelijke energie kunnen vergroten,
wil ik in de workshop introduceren en oefenen.
Een ware ontdekkingsreis!

Deze workshop is geschikt voor T’ai Chi beoefenaren die bekend zijn met minstens de eerste 20 (1e deel) van de 60 bewegingen van William C. C. Chen. Andere belangstellenden kunnen contact opnemen voor overleg. Met voldoende belangstelling worden er vervolg workshops gepland.
Vragen? Neem contact op met Sabine via zachtekrachttaichi@gmail.com of ‭06 23 23 59 23‬.

INSCHRIJVEN

Onderdeel van de gevorderde les op donderdag:

of als aparte workshop op 26/01

Scroll naar boven