Laura Stone

Zomerweek Deventer juli 2012

Laura Stone begon haar verkenning van de lichaam-geest disciplines met Hatha Yoga in 1970. Ze zocht innerlijke rust, een gevoel van fysiek welzijn en coördinatie en mentale focus. Toen ze de gracieuze bewegingen van T’ai Chi Ch’uan zag, wende ze zich naar deze traditionele Chinese gezondheids oefening, meditatie in beweging en krijgskunst. 

Ze had een gevoel dat T’ai Chi Ch’uan “muziek voor het lichaam” was en dat het een manier was om stilte in de geest en soepelheid in het lichaam door beweging te ontdekken. 

Laura’s eerste training begon in 1972 en ging door met meesters in de VS, Taiwan (R.O.C.) en Europa inclusief de zelfverdedigings- en interactieve aspecten van deze kunst. Haar belangrijkste leraar is Grootmeester William C. C. Chen.

In 1979 heeft Laura “The T’ai Chi Ch’uan Association of Indiana” (USA), een centrum volgens de stijl van William C. C. Chen, opgericht. Ze was directeur en hoofd leraar tot 1994 toen ze naar Nederland verhuisde.

Op het pad van stilte in beweging en beweging in stilte, is ze in 1985 zitmeditatie begonnen volgens de Zen traditie. In 2004, begon ze het pad van Shambhala Boeddhisme. Met haar echtgenoot Fred van Welsem heeft zij de Shambhala Meditatie Groep Deventer in 2010 opgericht. 

The Studio is open gegaan in Deventer in 1996 waar Laura geeft les aan kleine groepen en individuen in Nederlands en Engels. Ze geeft internationaal workshops. 

Laura geeft haar jaren van levenservaring en lesgeven door op een geaarde, speelse en creatieve manier. En deze op een fundament van serieuze beoefening en inspiratie van de vele leraren die op haar pad gekomen zijn.

Laura Stone heeft haar diploma van Grootmeester William C. C. Chen in 1986 ontvangen en is als leraar geregistreerd door de Stichting Taijiquan Nederland.

T'ai Chi Zwaard

Dankwoord

Diepe waardering en dankbaarheid aan mijn leraren van T’ai Chi Ch’uan, Muziek, Hatha Yoga, Zen, Shambhala en psychotherapie voor hun bronnen van kennis, deskundigheid, leervaardigheid, geduld en vriendelijkheid. En bijzondere waardering voor mijn belangrijkste leraar Grootmeester William C. C. Chen die met geduld en vaardigheid begeleiding en inspiratie geeft aan de vele leerlingen en studenten van de hele wereld met wie hij contact heeft.

Op het pad van doorgaande ontplooiing en evolutie, neem ik iets van al de volgende leraren mee.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven