Partneroefeningen

T’ai Chi toepassingen (vorm applicaties) – Partner oefeningen om de zelfverdedigingtoepassingen van elke beweging van de korte vorm te leren en te ervaren. Vorm applicaties is ook een manier om je zelf beter te leren kennen en om evenwichtiger en bewuster met je persoonlijke relaties om te gaan.
om de week vanaf 26 september 2019

Push Hands (of sensing hands) – Een spel om een partner te proberen uit evenwicht te brengen. Luisteren (waarnemen), spelen met zacht contact & ontworteling, het creëren van ruimte terwijl je in contact blijft en het gebruiken van minimale spierkracht en een goede lichamelijke structuur en coördinatie maken dit een erg boeiende en leerzame oefening.
De meest bekende vormen van dit spel zijn

  • “fixed step” (de voeten mogen niet bewogen worden) en
  • “moving step”,
  • “formal-style” (met bepaalde patronen om te oefenen; de meeste bekend is “peng, lu, ji, an”) en “free-style” .
  • “Floating Techniques”, met gebruik van zeer zachte contact en subtiele waarneming, is de trainingsmethode van push hands in ontwikkeling door Laura Stone.

T’ai Chi Boksen – Met bokshandschoenen en mondstuk kunnen gevorderde studenten de principes van T’ai Chi Ch’uan actief toepassen met een partner in een speelse sfeer. Stoten, schoppen, ontwijken en blokken die in de vorm voorkomen kunnen stap voor stap beheerst geoefend worden. 

T’ai Chi boksworkshops 2019
Boksen voor vrouwen

Wil je meer hierover lezen?

T’ai Chi Free Style San Shou door Laura Stone (1998)

Tai Chi Boksen door Daan Muller (2002)

T’ai Chi Boksen… Boksen? Door Roland van Sante (2005)

Scroll naar top