T’ai Chi Boksen

Zondagen in Deventer
Verwacht najaar 2021
Trainen met fysieke afstand de stoot-, stap- en afweer technieken
Trainen met contact met overleg als het in het algemeen toegestaan is.

Grubbenvorst, 2018
Grubbenvorst, 2018

Maak kennis met deze praktische manier om de body mechanics van Grandmaster William C. C. Chen toe te passen op lichamelijk, emotioneel, mentaal en geestelijk niveau. Het bewust trainen met een partner, met respect en in samenwerking, creëert de mogelijkheid om persoonlijke ontwikkeling op alle niveaus te bevorderen.

Nieuw in het najaar 2020 is dat we in de eerste 3 zondagen met twee groepen gaan trainen. Sabine werkt nauw met de nieuwe belangstellenden.

Lees het leuke artikel “T’ai Chi en boksen; hoe past dat bij elkaar” (sept. 2020)  van Sabine hier.

In deze tijd van Corona kijken we iedere keer wat mogelijk is om live te trainen.

Meer info over de manier van training vind je op de pagina Boksen voor vrouwen 

Om een indruk te krijgen, kijk naar de foto albums van de laatste jaren:
8 maart 2020
7 maart 2020
1 oktober 2017
5 november 2016
17 september 2016

Wat gaan we oefenen?
Basis stoottechnieken, relaxed en snel bewegen.
Individueel en in interactie (in deze tijd van Corona trainen we met boxing sticks en PVC buizen i.p.v. persoonlijk fysiek contact. Afhankelijk van waar we trainen, is er ook bokszak training).

Voor wie?
Iedereen is welkom. Als je geen T’ai Chi ervaring hebt, neem eerst contact op voor overleg.
Wij maken gebruik van bokszak handschoenen en 16 oz. bokshandschoenen (beschikbaar). Neem je eigen (katoen) binnen handschoentjes mee.

Laura Stone en Arnoud Berkel

Praktisch 
Neem je eigen drankjes en snacks mee
Kom niet als je symptomen hebt van verkoudheid, hoesten, koorts, etc

Locaties
Kunstcircuit Deventer, Keizerstraat 70
of
Rijkmanstraat 10, Deventer

Investering 

Doorlopende groep met Laura Stone
€210/3 keer

Introductie met Sabine 

Wat is T’ai Chi Boksen?

Door Laura Stone, 2004

T’ai Chi Ch’uan, letterlijk vertaald: meest verheven vuist (boksen), is niet alleen maar meditatie in beweging. Elke langzame, vloeiende beweging in de Vorm heeft een toepassing bij de zelfverdediging. De zelfde energie die men als genezende kracht gebruikt en ervaart kan als interne kracht in een vechtsituatie gebruikt worden.

Training in de applicaties (toepassingen) met een partner geeft een duidelijke ervaring in hoe de interne energie stroomt. Als een natuurlijk gevolg verbetert ook de Vorm van de beoefenaar.

T’ai Chi Free Style San Shou volgens de methode van William C. C. Chen wordt geoefend met gebruikmaking van de principes van de Vorm: goede “body mechanics” met minimale inspanning; maximaal gebruik van de structuur van het lichaam; goede aarding; vloeiende bewegingen in één geheel en mentale concentratie. Bewegingen van de Vorm zijn de basis voor verschillende stompen, ontwijkingen, afweren, en schoppen.

In interactie met een partner leren studenten stap voor stap hun grenzen te verkennen, hun eigen natuurlijke kracht te kennen, en hun disfunctionele automatische reacties te veranderen. Beoefenaars leren hoe ze de kracht van een ander kunnen ontvangen en hoe ze hun eigen kracht kunnen gebruiken.

T’ai Chi Free Style San Shou is niet alleen maar een methode voor zelfverdediging. Het is een concreet voorbeeld en metafoor voor alle menselijke relaties. Beoefenaars leren hoe ze de slagen van het leven kunnen ontwijken of ontvangen zonder hun eigen centrum en kracht te verliezen. Ze leren met behulp van het lichaam hoe ze beter met stress en intensieve emoties kunnen omgaan.

Alles wordt geoefend in een veilige sfeer. Studenten maken gebruik van 16oz. bokshandschoenen en mondstuk. Ze beginnen met langzaam en zacht contact om nieuwe bewegingspatronen en de ontwikkeling van zelfbeheersing te bevorderen. Naarmate de studenten meer ontspannen en vaardiger worden, wordt de intensiteit van de interactie van de oefeningen groter en gaat het sparren sneller en krachtiger.

T’ai Chi Ch’uan: meditatie in beweging, oefening voor gezondheid, methode voor zelfverdediging, of zoals Grootmeester William C. C. Chen een keer heeft gezegd: “oefening voor een gelukkig leven”. En een bijzonder aspect van deze oude Chinese bewegingsleer is T’ai Chi Free Style San Shou.

Wil je het een keer proberen?


Info 

introductie serie met Sabine 
voor (inhoudelijke) vragen kun je contact opnemen met Sabine
e-mail Sabine
telefoon: (06) 23 23 59 23

T’ai Chi Boksen voor vrouwen met Laura
Belangstelling? Deze workshop wordt op aanvraag gegeven.
meer info

Reacties zijn uitgeschakeld.

Scroll naar top