Kalligrafie met Meester Wang Ning

7 – 9 oktober 2022

Workshop
7 – 9 oktober 2022
praktisch info

7 oktober – introductie avond
8 – 9 oktober – workshop

Online les
open voor degenen die les met Meester Wang hebben gevolgd
praktisch info

Wang Ning is meester kalligraaf en Chinese stempelmaker, T’ai Chi leraar, filosoof en een optimistisch mens. Bij de kalligrafie maakt hij een directe verbinding met het beoefenen van T’ai Chi. Met zijn volledig aanwezigheid begeleidt hij de cursisten op een ruime, zachte manier.
Ervaar de verbinding met het penseel, de inkt, het papier en de beweging. De kunst van het Chinees kalligraferen. 

Op 15 februari 2020 gingen we de tekens van Jade Huis leren. Dit betekent universum
Ga naar Philosophical Friday voor meer info, een filmpje van Meester Wang aan het schrijven met zijn gedicht als begeleiding. 

Het gedicht van januari 2020

Meester Wang geeft op een gedreven manier les met veel humor en passie. Vanuit de stilte in het lichaam brengt hij in een bewust aangestuurde beweging met penseelstreken de inkt op het papier. Net als de ongebroken stroom van energie en beweging in het beoefenen van T’ai Chi.

Chinese kalligrafie maken is meditatie in beweging. Men leert vanaf het begin hoe met subtiele gevoel voor de materialen en de verbondenheid met de bewegingen de energetische kwaliteit en vorm van de tekens op papier neer te zetten.
De workshop begint met uitleg van hoe de Chinese taal als beeldschrift is ontstaan en steeds abstracter werd. De deelnemers leren hun eigen inkt te maken en hoe belangrijk het is. 

Meester Wang geeft iedere deelnemer een persoonlijke kalligrafie, bijvoorbeeld van zijn of haar naam. Een dierbare herinnering.

De workshops van maart en oktober 2019 en februari 2020 waren bijzonder. Wij zijn blij om nog een keer deze kunst te beleven met Meester Wang. 
Foto album 23 & 24 maart 2019
Foto album 15 februari 2020
Foto album 10-11 oktober 2020
Foto album 23-24 oktober 2021

Chinese stempels (chops)
Chinese stempels (chops) met rode inkt

Wang Ning werkt en woont met zijn familie in Frankfurt, sinds de Chinese studentenopstanden van 1989. Hij is elk jaar op de Frankfurter Buchmesse en tal van andere internationale (Tai Chi) evenementen.

Voertaal Engels en Duits

Programma en inschrijving

Scroll naar top