Kalligrafie met Meester Wang Ning

T'ai Chi Kalligrafist Wang Ning

 


Workshop met Meester Wang Ning
5 en 6 oktober 2019
In The Studio, Deventer

Welkom voor een ochtend, een dag of twee dagen. Er zijn enkele plaatsen beschikbaar.

 

Wang Ning is meester kalligraaf en Chinese stempelmaker, T’ai Chi leraar, filosoof en een optimistisch mens. Bij de kalligrafie maakt hij een directe verbinding met het beoefenen van T’ai Chi. Met zijn volledig aanwezigheid begeleidt hij de cursisten op een ruime, zachte manier.
Ervaar de verbinding met het penceel, de inkt, het papier en de beweging. De kunst van het Chinees kalligraferen. 

Meester Wang geeft op een gedreven manier les met veel humor en passie. Vanuit de stilte in het lichaam brengt hij in een bewust aangestuurde beweging met penseelstreken de inkt op het papier. Net als de ongebroken stroom van energie en beweging in het beoefenen van T’ai Chi.

Liefde

Liefde

Chinese kalligrafie maken is meditatie in beweging. Men leert vanaf het begin hoe met subtiele gevoel voor de materialen en de verbondenheid met de bewegingen de energetische kwaliteit en vorm van de tekens op papier neer te zetten.
De workshop begint met uitleg van hoe de Chinese taal als beeldschrift is ontstaan en steeds abstracter werd. De deelnemers leren hun eigen inkt te maken en hoe belangrijk het is. 

Meester Wang geeft iedere deelnemer een persoonlijke kalligrafie, bijvoorbeeld van zijn of haar naam. Een dierbare herinnering.

De workshop van maart 2019 was bijzonder. Wij zijn blij om nog een keer dit jaar deze kunst te beleven met Meester Wang. 
Foto album 23 & 24 maart 2019

Chinese stempels (chops)

Chinese stempels (chops) met rode inkt

 

Wang Ning werkt en woont met zijn familie in Frankfurt, sinds de Chinese studentenopstanden van 1989. Hij is elk jaar op de Frankfurter Buchmesse en tal van andere internationale (Tai Chi) evenementen.

Voertaal Engels en Duits

programma en inschrijving

 

Pin It on Pinterest