Tai Chi filmpjes uit 1994

In december 1994 sloten de deuren van mijn school “T’ai Chi Ch’uan Association of Indiana”. Bloomington, Indiana was meer dan 20 jaar mijn thuis waar ik T’ai Chi Ch’uan gaf en muziek heb gestudeerd.

Mijn huis in het bos van Owen County werd toen verruild voor een huisje in Den Haag (1995-96) en daarna in Deventer (1996 tot heden). Met mijn levenspartner Fred van Welsem.

De filmpjes

TCCA studenten hebben mij overtuigd om filmpjes te laten maken van de korte vorm, de lange vorm, de zwaardvorm en wat warming-up oefeningen. Door Jack en Nina Ost (dierbare vrienden en studenten) ging hun zon Eric (handig met de videocamera en het bewerken van de filmpjes) alle opnames maken. De digitale versies zijn gemaakt door Rob Wisselink. Verdere bewerking gebeurde door Alwin Wubben.
Groot dank aan hen!

Dit jaar vier ik 50 jaar T’ai Chi Ch’uan.
Wat leuk om mezelf van toen te zien en horen.
Als onderdeel van deze viering maak ik de volgende filmpjes openbaar.

Veel kijk- en oefenplezier.

Introduction

Een kijkje in het gebouw waar ik een kleine 15 jaar T’ai Chi gaf en ca. 45 workshops met Grootmeester William C. C. Chen heb georganiseerd. En ook workshops met zijn senior studenten Carol Mancuso, George Blank, David Pancarician, Bob Friedman, Tim Pitt en Norman Blair. Ook te gast waren Dr. Tao Ping-Siang en Master Peter Ralston voor weekend workshops. Het was een rijke tijd voor het leren en oefenen van deze kostbare kunst T’ai Chi Ch’uan.

Body Mechanics Warm-ups

William C. C. Chen’s 60 movements:
front and back view, right and left

Ik ben extreem rechtshandig. Op een bepaald moment wilde ik mijn “andere kant” meer ontwikkelen en mijn coördinatie verbeteren. Tot nu toe oefen ik beide kanten en leer ik deze aan mijn cursisten. Sommigen hebben daardoor geen voorkeur voor een kant of de andere. Super!

Sword form right: front and back view

Sword form left: front and back view

Lange vorm right, front and back view

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven