T’ai Chi, Stem en Meditatie

T'ai Chi, klank en meditatieJe stem belichamen, je lichaam stemmen
met Laura Stone en Veronika Simonett

 

Dechen Chöling10-16 mei Frankrijk, vlakbij Limoges
retraite op Shambhala Retraite Centrum
Dechen Chöling
meer info

Iedereen is welkom.
Het is niet nodig om ervaring te hebben met de Shambhala traditie.

“Just be your self” …..Grandpa Charlie

Ervaar speelsheid en spontaniteit in beweging en geluid met T’ai Chi, Stem en Meditatie.

T’ai Chi met Laura 
We gaan door middel van individuele- en contactoefeningen uit T’ai Chi en andere lichaamsgerichte disciplines een ontdekkingsreis ondernemen. Spelen met bewuste, zachte beweging stimuleert ontspanning en synchronisatie van lichaam en geest. De oefeningen zijn eenvoudig voor beginners en verdiepend voor degenen met meer ervaring en lichaamsbewustzijn.

Luister met al je zintuigen
Ontdek je innerlijke beweging
Laat je zelf zichtbaar worden
Laat je oer stem horen
Stap voor stap met zachtheid naar jezelf toe

Stem met Veronika
Met stemexpressie verbind je de innerlijke beweging met klank. Je oerklank ontstaat, het is een samenspel van stilte en klank, openen van innerlijke ruimte. Spontaan laten ontstaan wat klinkt. Nieuwsgierig en zonder oordeel nieuwe facetten van jezelf ontdekken en laten klinken.

Zit- en loopmeditatie met Laura
Zit- en loopmeditatie als wegen om te aarden en te ontspannen bij alles wat is. Voelen. Observeren. Stilte ervaren. Nieuwsgierig en in contact met onze intrinsieke goedheid.

Meer info over deze retraite...

Bewust bewegen en mediteren als fundament om ons te verbinden met muziek en klank, terwijl we adem en de geluiden verkennen.

Luisteren naar stemgebruik uit verschillende culturen en voelen hoe ons dat raakt vormt onderdeel van contact maken met de adem en het uitdrukking geven aan onze eigen unieke kwaliteiten van stemexpressie.
Creatieve oefeningen, geïnspireerd door diverse stem- en ademmethoden, gecombineerd met lichaamswerk en het ervaren hoe geluiden ontstaan zullen dit proces extra verdieping geven.

Luisteren met alle zintuigen zal steeds de basis zijn.

Het samenspel van deelnemers en docenten zal een voedzame bodem vormen om het proces van stembelichaming en lichaamsstemming tot bloei te laten komen.

Praktisch...

Taal
De voertaal is Engels. Vertaling in Nederlands, Duits en Frans is beschikbaar.

Wat heb je verder nodig?
Kleding waarin je makkelijk kunt bewegen, kleding voor warm en regenachtig weer, en natuurlijk nette kleding voor het feest bij de afsluiting.
Voel je vrij om een muziekinstrument mee te nemen!

Kosten
€ 600 normaal tarief*
€ 540 voor snelle beslissers**
€ 450 voor financieel minder draagkrachtigen***

* Inclusief accommodatie in een Dechen Chöling tent en alle maaltijden. Bij aankomst kan eventueel een andere accommodatie gekozen worden.
** Bij aanmelding én betaling vóór 10 maart
*** Dechen Chöling wil de activiteiten ook toegankelijk maken voor mensen met kleinere financiële draagkracht, d.w.z. een maandelijks inkomen minder dan € 1000. Deze optie is alleen beschikbaar voor basis accommodatie en is niet te combineren met het vroegboektarief.

Retraite info

Dagprogramma

Het dagprogramma ziet er als volgt uit:

 • 7:15 – 8.15 Vroege T’ai Chi en meditatie
  Zachte bewegingen en mindfulness-oefeningen om wakker te worden, zitmeditatie met instructie, loopmeditatie (buiten).
 • 8.30 Ontbijt
 • 10.00 Luisteren, aandacht voor de adem en stem
 • 11.30 Theepauze
 • 12.00 T’ai Chi bewegingen, oefeningen in zacht contact, zit- en loopmeditatie
 • 13.15 Lunch
 • 15.45 Stemwerk
 • 17.00 Thee
 • 17.30 T’ai Chi bewegingen, zit- en loopmeditatie
 • 18.45 Diner
 • 20.15 Afsluiting van de dag met oefeningen die passen en mogelijk spontaan ontstaan
 • 21.30 Eind, rust

Laura Stone

Laura Stone en Veronika Simonett

Laura Stone en Veronika Simonett

Laura Stone (www.welstone.nl)

In 2012 vierde Shambhala-beoefenaar Laura Stone 40 jaar T’ai Chi Ch’uan beoefening en leraarschap. Samen met basisprincipes ontspanning, aarding, kracht zonder inspanning en het synchroniseren van lichaam en geest, zijn contact, ruimte en harmonie kernthema’s voor Laura. Allen met betrekking haarzelf alsmede in interactie met de ander.

Zij is gefascineerd door de kunst van met zacht contact bewegende en voelende handen en T’ai Chi boksen als metaforen voor relaties.
Deze interactieve beoefeningen vormen een delicate training om kwaliteiten als mindfulness, onbevreesdheid, ondoorgrondelijkheid en plezier in interactie te belichamen.

Laura is ook een bekwaam klassiek pianist. Improviserend, samen met Veronika Simonett, verenigt zij haar liefde voor het piano spelen and stemgebruik met de wereld van moderne muziek.
Muziek vanuit het hart. 

Meditatie, counseling en andere body-mind disciplines zijn ook een deel van de mix die Laura inspireert in het samenspel met anderen.
Laura woont in Deventer, met haar echtgenoot en Shambhala leraar Fred van Welsem.

I love the natural world, small and vast, and people.

Sharing the rich mix of T’ai Chi, music, meditation and life experience with others gives meaning, joy and satisfaction in my life, and hopefully theirs too. A way to contribute to creating an authentic and sane society this very moment.

Veronika Simonett

Veronika Simonett en Laura Stone

Veronika Simonett en Laura Stone

Veronika Simonett (www.veronikasimonett.nl)

Muziek heeft mij altijd vergezeld, me geholpen mijn emoties te verwerken zodat ik verder kon met een volgende stap in mijn leven.

Mijn expertise ligt in de functies en werking van de adem, stem en emoties. In mijn lessen richt ik mij op ervaren en het verkennen van mogelijkheden en pushing the envelope.

Na jaren te hebben gewerkt als ademtherapeut, besloot ik in 2012 mijn hart te volgen en mijn eigen bedrijf Klankverbinding te starten.

Geboren Zwitsers, leef ik sinds 2003 in Nederland. 

Ik geloof in de kracht van het kleine en van de stilte. Het kleine is de basis van het grote en stilte helpt om kracht te ontdekken en onderzoeken. Gepassioneerd door klank en taal, luister ik met aandacht en help ik mensen in hun kracht te komen.

Als iedereen het geluid van zijn of haar hart zou maken, zou de wereld een prachtig gevarieerd en vreugdevol veld van klanken zijn.

Neem eventueel contact op als je nog vragen hebt.

Retraite 10-16 mei: Info en inschrijven kan via deze pagina op de website van Dechen Chöling.

Pin It on Pinterest