Groep5

Nils Klug in Deventer – een verslag

Op 17 en 18 november jl. in Deventer verzorgde Nils Klug een workshop vormapplicaties. Eén van de deelnemers schreef onderstaand verslag. Dank je wel, Arnoud!
 
Op zaterdag 17 november was Nils Klug (Hannover) in Deventer om een dag lang met de deelnemers van de opleiding van Laura Stone toepassingen van het tweede deel van de vorm te oefenen. Het was even wennen, bewegen als een kat of tijger. Alles uiteraard vanuit de principes van de vorm maar minder rechtop. Als een bokser, compact. 
 
Eerst een paar bewegingen uit de vorm, dan de bewegingen van de tegenstander oefenen, stoten en schoppen, en tot slot aan de slag met een partner. Nils legt het prachtig uit met veel humor en zijn bekende knipoog. Maar er wordt serieus getraind. Op een toegankelijke manier laat Nils je zien en voelen hoe het werkt. Geen poespas maar functioneel en direct, alles heeft een functie. Bij de T’ai Chi toepassingen maken we geen verbinding met de ander en gaan niet ‘rooten’ in de aarde want als het op vechten aan komt heb je daar geen tijd voor dus je hebt er weinig aan. Alles gebeurt intern, weten wat je doet, gebruik maken van je memory-shape, vingers, teen en brein, je basis (ground); dat is waar het om draait. 
 
Nils’ jarenlange ervaring in de stijl van Grootmeester Chen is zowel zichtbaar in zijn bewegingen als in zijn manier van uitleggen. En alhoewel Laura in de opleiding hier en daar andere uitleg geeft en andere woorden gebruikt ademt alles de stijl van Grootmeester Chen. Bijzonder om mee te maken, inspirerend, nu nog oefenen!
 
 
De volgende dag (18 november) heeft Nils een open workshop gegeven met deelnemers van overal in het land en ook een uit Duitsland; (gecertificeerde) leraren en leerlingen, de meeste van de stijl van GM Chen. Deze dag heeft hij grondig de toepassingen van de eerste deel van de vorm behandeld. Net als op zaterdag met demo’s, oefeningen alleen en met partners. Een prachtig manier om je vorm te verfijnen en begrijpen. Een praktische manier om in actie en interactie te komen met de principes van T’ai Chi Ch’uan.
 
Dank je wel Nils en alle deelnemers! 
Nieuwsflits: Nils komt terug om een open workshop te geven op zondag 17 november 2019.
 
 
Een activiteit van
The Studio School of T’ai Chi Ch’uan
 

,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This