Arnoud Berkel

 
 
Arnoud Berkel beoefent T’ai Chi Ch’uan sinds 1989, eerst in de stijl van grootmeester Benjamin Lo bij  Hanne Arnold in Utrecht en later in de stijl van grootmeester William C.C. Chen bij Laura Stone in Deventer. Arnoud geeft les sinds 2003. Op dit moment geeft hij wekelijks lessen in zijn eigen school &JOY Amersfoort.
 
“Wat mij raakte gedurende mijn eerste T’ai Chi lessen in 1989 was dat ik voelde dat er iets in mijn hoofd veranderde terwijl ik met mijn lichaam de bewegingen oefende. Ik vond dat heel bijzonder en wilde heel graag onderzoeken wat er nu precies gebeurde. Tot op de dag van vandaag is dat mijn drijfveer en motivatie. Je oefent in het bewegen van je lichaam maar wat gebeurt er in je hoofd?”
 
Toen Arnoud in 2014 begon met T’ai Chi Boksen bij Laura Stone kwam er een nieuwe dimensie bij. Het feit dat je elkaar fysiek raakt (ook al is dat zacht) doet iets met je (reptielen)brein, zowel bij degene die stoot als degene die ontvangt.
 
T’ai Chi Boksen is als het stoeien van kinderen, het gaat niet om het winnen of elkaar verslaan, het gaat om samen spelen.
… Laura Stone.
 
Sinds 2017 volgt Arnoud met veel enthousiasme de verdiepingsopleiding bij Laura. Zachtheid en de bodymechanics staan daarin centraal en dat brengt hem bij de beoefening van T’ai Chi wederom tot de vraag wat er gebeurt in verschillende lagen van je lichaam. 
 
Arnoud is een enthousiaste leraar met veel humor.
 
 “In mijn lessen kan ieder zijn eigen weg volgen. Jouw grenzen zijn bepalend en zachtheid is waar we voor gaan.” 
Scroll naar top