T’ai Chi uitwisseling 29 oktober 2013

Een terugblik…

Wat een fantastisch contact met deze T’ai Chi Ch’uan beoefenaren uit Taiwan. Hartelijk dank aan zoveel mensen die deze dag mogelijk gemaakt hebben!

Wij werden ontvangen in Deventer, op een heldere zonnige dag bij de Vrijmetselaarsloge met koffie en warme stroop-wafels van ons eigen Jan Schimmel; alles perfect geregeld in het gebouw door Johan Looije, Henk Tolsma, Tino Klompen en enkele T’ai Chi cursisten.
Er waren lekkere gerechten voor de lunch, gemaakt door alle aanwezige leraren en cursisten. Tijdens de lunch was een introductie van alle Chinese en Nederlandse deelnemers en een introductie over de vrijmetselaren door Fred van Welsem.

Hierna maakte het hele gezelschap een korte stadswandeling onder begeleiding van gids en zangeres Annemieke Brouwer. Het huis van Henk van der Eng werd bezocht, alwaar een groot beeld van Quan Yin bewonderd werd. De wandeling eindigde in de woning van Laura en Fred, boven The Studio, waar Laura een informeel concert op de piano verzorgde, en ook jonge pianist Andreas Savelov, fluitist Veronika Simonett en Annemieke Brouwer met spontane zang een bijdragen leverden.

Maar ook onze Chinese gasten lieten zich niet onbetuigd! We kregen een heus fluitconcert en werden getrakteerd op enkele Chinese liederen; we genoten van hapjes gemaakt door Roely Szekeres; Ate Buitinga serveerde thee op de middag en avond.

’s Avonds hebben we met veel plezier met elkaar T’ai Chi geoefend, uitgewisseld en demonstraties gezien in de comfortabele zaal van De Elegast.
Foto’s gemaakt door Frans Rentink, Ronald de Caluwé en anderen; films en foto’s door Alwin Wubben.

Dank aan iedereen! Ook aan Maartje van Staalduijnen voor de ontvangst en het meegaan op de tocht door Amsterdam op 30 oktober. Uiteraard aan Luoke Chen voor de prettige samenwerking, en last but not least, mijn Fred (van Welsem), voor zijn steun door alle planning en uitvoering.

Misschien ben ik iemand vergeten te bedanken. Stuur me graag een e-mail, dan vermeld ik je alsnog!

Scroll naar top