T’ai Chi Kalligrafie met Wang Ning in The Studio

T'ai Chi Kalligrafist Wang Ning

T’ai Chi Kalligrafist Wang Ning

 

Workshop met Wang Ning
in The Studio, Deventer
23 en 24 maart 2019

Wang Ning is meester kalligraaf en Chinese stempel maker, tai chi leraar, filosoof en een optimistisch mens. Hij maakt een direct verbinding met het beoefenen van T’ai Chi en in bijzonder, Push Hands. 

Hij geeft op een gedreven manier les met veel humor en passie. Vanuit de stilte in het lichaam brengt Wang Ning in een bewust aangestuurde beweging met penseelstreken de inkt op het papier. Net als de ongebroken stroom van energie en beweging in het beoefenen van T’ai Chi.
Met zijn stem en volledig aanwezigheid begeleid hij al de cursisten op een ruime, zachte manier om deze kunst zelf te ervaren. Verrassend en inspirerend.

Liefde

Liefde

 Chinese kalligrafie maken is meditatie in beweging. Men leert vanaf het begin hoe met subtiele gevoel voor de materialen en de verbondenheid met de bewegingen de energetische kwaliteit en vorm van de tekens op papier neer te zetten.
De workshop begint met uitleg van hoe de Chinese taal als beeldschrift is ontstaan en steeds abstracter weergegeven is geworden. De deelnemers leren hun eigen inkt te maken en hoe belangrijk het is.   

 Elke deelnemer van de hele workshop krijgt een kalligrafie (bijvoorbeeld de naam) van Wang Ning. Een dierbare herinnering.

 

 

Chinese stempels (chops)

Chinese stempels (chops) met rode inkt

Wang Ning werkt en woont met zijn familie in Frankfurt sinds de Chinese studentenopstanden van 1989. Hij is elke jaar op de Frankfurter Buchmesse en tal van andere internationale (Tai Chi) evenementen.

Voertaal Engels en Duits

programma en inschrijving binnenkort

 

Pin It on Pinterest