Alwin Wubben

Alwin geeft de beginners T’ai Chi les op donderdag en mini-cursus T’ai Chi Basics op dinsdag.

Studio leraren Sandra, Laura en Alwin 

” In 2012 ben ik begonnen met T’ai Chi uit nieuwsgierigheid, maar ook om mijn balans te verbeteren in de andere sporten die ik beoefen (windsurfen, surfen en snowboarden). Nu, een aantal jaren verder, merk ik niet alleen een verbetering van balans bij het surfen of snowboarden, maar sijpelt wat ik in T’ai Chi heb geleerd ook door in het dagelijks leven. Ook fascinerend vind ik dat ik nog elke dag nieuwe dingen leer, of nieuwe dingen voel als je zo bewust bezig bent met beweging. Hoe beweeg je, waarom beweeg je, en hoe kan de beweging vloeiender, krachtiger, met minder moeite” …

Leergang

  • Alwin is in 2012 begonnen met T’ai Chi lessen bij Laura Stone in Deventer. Hij heeft de T’ai Chi handvorm en zwaardvorm geleerd, beiden in de stijl van Grootmeester William C. C. Chen.
  • Na een intensieve training, gecoacht door Laura, heeft hij in 2015 een bronzen medaille voor zwaardvorm in de wacht gesleept op het NK (STN) competitie.
  • Daarnaast is hij vele workshops (zoals boksen en T’ai Chi applicatie) gaan volgen bij onder meer Grootmeester William C. C. Chen, Laura Stone, Nils Klug en Roland van Sante.
  • In 2020 heeft hij de 3-jarige verdiepende lerarenopleiding, gegeven door Laura Stone, met goed gevolg afgerond, en omdat T’ai Chi niet stilstaat en verder ontwikkelt, volgt hij de maandelijkse verdiepende training met zijn mede-studenten.

Alwin is ook een fijne fotograaf en filmer. Dus zie je zijn werk op The Studio website. Super!

Scroll naar top